mr. Marianne Smit

"Als enige vFAS-advocaat en mediator in de Zaanstreek ben ik hier dé specialist in familierecht"

Gegevens

mr. Marianne Smit
Functie: Advocaat
Telefoon: 075 303 00 10

Marianne Smit is advocaat en mediator en heeft – naast haar studie aan de Universiteit van Amsterdam – bij diverse bedrijven juridische kennis en werkervaring opgedaan. Na het behalen van haar dubbele masters in privaatrecht en arbeidsrecht is zij in 2016 beëdigd als advocaat. Vanaf april 2020 is zij werkzaam bij Zaan Advocaten als advocaat personen- en familierecht. Daarnaast kan Marianne familierechtzaken ook begeleiden als mediator. Zij is de enige advocaat in de Zaanstreek die lid is van de vereniging van Familie- en erfrecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS); dé juridische autoriteit bij scheiden en erven.

Marianne is een betrokken persoon en hecht veel waarde aan een persoonlijke benadering, waardoor in goed overleg de juiste strategie kan worden bepaald om tot een duurzaam resultaat te komen. Zelf is ze moeder van twee kinderen en weet ze wat het is om een gezin te ‘runnen’. “Ik weet hoe belangrijk een gezin kan zijn, maar zie als echtscheidingsadvocaat en -mediator ook dat het vaak hard werken is in een relatie en dat deze niet altijd stand houdt.” Ook weet ze wat het is om in de Zaanstreek te wonen en te werken. “Als geboren en getogen Zaankanter werk ik graag in deze omgeving. Daarbij speelt natuurlijk ook mee dat Zaan Advocaten een mooi team van collega’s heeft waar ik graag mee samenwerk.”

“Ik ben een gepassioneerd professional en stop heel veel energie in mijn werk en mijn gezin. Ik word dan ook liever niet ‘s nachts wakker gemaakt, maar mijn kinderen mogen mij altijd wakker maken. Voor een mooie reis kom ik overigens ook graag midden in de nacht mijn bed uit!”

Het is steeds drukker op haar vakgebied en ze kijkt dan ook uit naar een nieuwe collega die het advocatenteam komt versterken. “Het liefst iemand die empathisch en deskundig is en daarnaast humor en gezelligheid met zich meebrengt.”