mr. Jaap Jong

"Gezamenlijk overleg over de aanpak van een zaak is hier eerder regel dan uitzondering"

Gegevens

mr. Jaap Jong
Functie: Advocaat
Telefoon: 075 303 00 10

Jaap Jong is partner bij Zaan Advocaten en studeerde rechten aan de universiteit van Utrecht. Hij zit al ruim 30 jaar in het vak. Jaap werkt voornamelijk voor het Zaanse midden- en kleinbedrijf, doch treedt daarnaast ook op voor particulieren. Jaap kent zijn klanten door en door en informeert hen continu over relevante ontwikkelingen die invloed hebben op hun onderneming. De klant staat altijd voorop en dat merken ze. ‘Jaap is een vakman pur sang en daarnaast een warm en betrokken mens. Een unieke combinatie nodig in de soms heftige en levensveranderende zaken die Jaap behandelt’.

Hij vindt dat het leuke van werken in de advocatuur de afwisseling is. “Zeker op mijn rechtsgebieden arbeidsrecht en erfrecht. Never a dull day! Bij Zaan Advocaten werken we daarnaast in een klein en hecht team, waarbij wij elkaar snel kunnen vinden en aanspreken. Gezamenlijk overleg over de aanpak van een zaak is hier zelfs eerder regel dan uitzondering. En dat is bij andere kantoren wel eens anders.”

Dat hij leuk werken belangrijk vindt, blijkt uit het feit dat hij nog steeds aan de slag is ondanks het recent bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. ”Waarom stoppen als je kennis hebt waar je mensen mee kunt helpen? Als ik daarnaast maar voldoende tijd overhoud voor mijn vrouw en kinderen. Zij zijn uiteraard mijn grootste goed.”

Jaap is lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Amsterdam (VAAA) en heeft veel plezier als lid van ondernemersnetwerk BNI Focus. Het credo van BNI is ‘geven loont’, naadloos aansluitend bij Jaaps werk- en levenswijze. Ook is Jaap actief in meerdere VVE-besturen.

Wat hij het meest hoopt in een toekomstige nieuwe medewerker te zien is empathisch vermogen richting de klant en een goede dosis gezond verstand. “Daar bereik je vaak meer mee dan met dikke doorwrochte processtukken!”